STALLET

På gården har vi ett nyrenoverat stall med 7 stora boxar och en lösdrift med en 80kvm halmad lada. Gården består av 10 hektar varav den större delen av dessa är kuperade och stora hagar till hästarna. Vi har en filosofi att hästar mår bra av att gå tillsammans i flock med sina vänner. Helst med fri tillgång till mat året om.

I stallet finns allt från avelsston till föl och tävlingshästar.

På Kallmyra tar vi även emot hästar för utbildning, träning och tävling. 

8C1F0D78-CFA1-4274-920E-322F9A9EFA35.JPG

JUST NU HAR VI LEDIGA PLATSER I VÅRAT STALL

Vi har just nu några boxar lediga i vårat nyrenoverade stall utanför Nyköping.

På Kallmyra Prästgård kommer hästen alltid i första hand och vi har utformat både stall och rutiner efter detta. 


Stallet erbjuder totalt 7 boxar i olika storlekar mellan 10 och 18kvm. Vilket även inkluderar två stora fölboxar. 

Hos oss går hästarna ut från att det blir ljust runt 07-08 till att solen går ner (ca 20-21 på sommar och 17 på vinter). Vi har ett antal mindre hagar till hästar som vill gå själva samt två kuperade hagar på ca 4 hektar styck. Alla hästar som kan, har fri tillgång till hösilage ute på dagarna. Här finns även spolspilta med varmvatten, uppvärmd och låst sadelkammare, torkrum för blöta täcken samt utrymme för egna garderober eller dylikt på logen.

 

Bara någon kilometer bort finns veterinär, seminstation, sadel- och bettutprovare. På gården finns ett litet ridhus på 15x20m med grus och ordentlig ridhusbelysning som är perfekt för dom värsta dagarna under vinterhalvåret för longering eller tömkörning. Samt en nybyggd ridbana på 30x70 med en fullt utrustad hinderpark. Flera ridhus ligger på rimligt avstånd med släp/lastbil. 

 

Vi kan erbjuda både halvinackordering samt helinackordering och det finns möjlighet att byta stallhyra mot fler pass, enligt överenskommelse. 

Du kan läsa mer om du olika inackorderingarna nedan.

 

Låter detta som något för dig/er så är ni varmt välkomna att höra av er på telefon 0703093144.

 

_EN_7578.jpg
IMG_2904.HEIC

Ansök om stallplats

Vill du stå hos oss på Kallmyra Prästgård är du välkommen med din ansökan nedan.